Διοργανώσεις

01/06/2019

Brevet 200 χλμ

Η κούπα του Πυθαγόρα

01/06/2019

Brevet 200χλμ

«Η κούπα του Πυθαγόρα»

 

 

Η «κούπα του Πυθαγόρα» κλείνει αισίως τα τρία της χρόνια. Έκανε πέρυσι και πρόπερσι την εμφάνιση της στο καλεντάρι των Ελληνικών Brevet και το 2019 θα είναι πάλι εδώ. Πρόκειται για ένα brevet 200 χιλιομέτρων που διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα της νήσου Σάμου. Μία διαδρομή μοναδικής ομορφιάς που συνδυάζει θάλασσα, βουνό, πράσινο και κυρίως περνάει από όμορφα γραφικά χωριά και παραθαλάσσιους οικισμούς. Όσοι τυχεροί πήραν μέρος στο περσινό brevet γνωρίζουν ότι είναι μοναδική εμπειρία να εξερευνήσεις ποδηλατώντας το φυσικό τοπίο της Σάμου. Το νησί φημίζεται για το φυσικό του κάλος, ελάτε λοιπόν να γνωρίσετε από κοντά ίσως το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Η φετινή διαδρομή έχει μικρές τροποποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. H εκκίνηση φέτος θα λάβει χώρα από την πρωτεύουσα του νησιού (Βαθύ) ακριβώς όπως και πέρυσι.  

 

Εγγραφή και χρήσιμοι σύνδεσμοι

Για να πάρετε μέρος στο brevet «η κούπα του Πυθαγόρα» χρειάζεται να κάνετε εγγραφή, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 29/5/2019 στον παρακάτω σύνδεσμο:

Εδώ μπορείτε να βρείτε το αρχείο GPX και το ROADBOOK της διαδρομής:

Αρχείο GPX & Roadbook

Εδώ μπορείτε να δείτε την διαδρομή στο Strava:

Χάρτης Διαδρομής

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

 Island of Samos   ,  pv aigaiou   ,  Visit Samos  , wikipedia

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ:

από Πειραιά μπορείτε να δείτε εδώ:   Πλοίο Νήσος Μύκονος 

από Κω, Κάλυμνο μπορείτε να δείτε εδώ:   ΠΛΟΙΟ DODEKANISOS EXPRESS 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

1.    H BLUE STAR FERRIES & η HELLENIC SEAWAYS στηρίζοντας την διοργάνωση του Brevet « Η Κούπα του Πυθαγόρα» παρέχουν:

      – Έκπτωση 40% στην Οικονομική θέση & τα Αριθμημένα καθίσματα

      – Έκπτωση 40% στα ΙΧ οχήματα

      – Έκπτωση 30% σε καμπίνες (εκτός μονόκλινων & Lux)

Η παροχή ισχύει αναλόγως πάντα διαθεσιμότητας, από Πειραιά για Σάμο (Βαθύ) στις 31/05/2019 με επιστροφή στις 2/06/2019.

2.    H DODEKANISOS SEAWAYS στηρίζοντας την διοργάνωση του Brevet «Η Κούπα του Πυθαγόρα» παρέχει:

      Τελική τιμή εισιτηρίου για ενήλικες στα 52,80 ευρώ (αρχική τιμή των 88,00 ευρώ) για το    δρομολόγιο από Κω προς Πυθαγόρειο την Παρασκευή 31/5/2019 και επιστροφή από Πυθαγόρειο  προς Κω την Κυριακή 2/6/2019

      Για να κάνετε χρήση της προσφοράς, μπορείτε να τηλεφωνείτε στα τηλέφωνα 22730-22116 και 6948587310 (Κα Δώρα Ευαγγελή) του Πρακτορείου .   Πρέπει να κάνετε εγγραφή  το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 29/5/2019, ώστε να μπορούμε να δώσουμε λίστα Συμμετεχόντων, εγκαίρως για την επιβεβαίωση της έκπτωσης.

 

Περιγραφή Brevet

Θα δώσουμε ραντεβού στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ της Σάμου λίγο πριν τις 8.00 π.μ. Μετά τον τεχνικό έλεγχο και την παραλαβή των καρτών και του roadbook, θα δοθεί μαζική εκκίνηση στις 8:00 π.μ. Για τους καθυστερημένους το κοντρόλ θα μείνει ανοιχτό ως τις 9:00 π.μ. Φέτος, θα ξεκινήσουμε κινούμενοι Νοτιοανατολικά προς τον παραλιακό οικισμό του Ποσειδωνίου. Σε αυτά τα πρώτα 15χλμ, θα απολαύσουμε μία καταπράσινη και σχετικά ήσυχη διαδρομή. Εκεί θα συναντήσουμε και το πρώτο κοντρόλ. Μετά το σφράγισμα των καρτών, επιστρέφουμε και κινούμενοι Δυτικά πάμε προς το χωριό Μυτιληνιοί. Εκεί θα συναντήσουμε και το δεύτερο κοντρόλ.  Το τρίτο κοντρόλ είναι στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Σάμου, τους Δρακαίους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων. Προς το τέλος της πορείας μας προς τους Δρακαίους, κοιτώντας αριστερά βλέπουμε την Ικαρία και τους Φούρνους. Τα δύο αυτά νησιά, μαζί με την Σάμο αποτελούν τον Νομό Σάμου. Για να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί θα πρέπει να καλύψουμε μία απόσταση 70χλμ περίπου, συναντώντας μερικά από τα ομορφότερα χωριά όπως είναι το Πυθαγόρειο, το Ηραίο, ο Παγώνδας, οι Σπαθαραίοι , ο Πύργος και η Καλλιθέα. Και σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής, όπως σχεδόν σε όλο το μπρεβέ, κυριαρχεί  το μπλε και το πράσινο!  Κάνοντας αναστροφή επιστρέφουμε από τον ίδιο δρόμο προς τον Όρμο Μαραθοκάμπου και μετά κινούμαστε Βόρεια ανηφορίζοντας για τον Μαραθόκαμπο, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νησιού. Συνεχίζουμε ανηφορικά για τον Πλάτανο (μέσω Αγίων Θεοδώρων), ένα χωριό σε υψόμετρο 600 μέτρων με πανέμορφη πλατεία και εκπληκτική θέα κατά τη διαδρομή. Αξίζει μία στάση εκεί για ξεκούραση, φωτογραφίες, νερό από την διάσημη βρύση της Πλατείας του Χωριού και ανασύνταξη δυνάμεων. Μετά την ολιγόλεπτη στάση, φτάνει επιτέλους η ώρα για μία υπέροχη παρατεταμένη κατηφόρα μέχρι το Καρλόβασι. Η κατηφορική διαδρομή είναι εξαιρετικού φυσικού κάλους, αλλά δυστυχώς σε όχι τόσο καλό οδόστρωμα, οπότε καλό θα είναι να δείξουμε προσοχή προκειμένου να αποφύγουμε πιθανά ατυχήματα. Στο Καρλόβασι, τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό της Σάμου, θα συναντήσουμε το τελευταίο κοντρόλ πριν τον τερματισμό μας. Απομένουν 30 παραλιακά χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό. Σε όλη την διαδρομή των 30 χιλιομέτρων, στο αριστερό μας χέρι θα έχουμε την θάλασσα. Θα διασχίσουμε τον παραλιακό οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου και περνώντας έξω από το Κοκκάρι θα κινηθούμε για τον τερματισμό στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ της Σάμου.

Καλό θα είναι οι συμμετέχοντες να έχουν υπόψη τους ότι το brevet είναι σχετικά δύσκολο και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και μειωμένες άσκοπες καθυστερήσεις ειδικά μέχρι το τρίτο κοντρόλ (Δρακαίους), όπου υπάρχει η δυνατότητα φαγητού . Όλα τα κοντρόλ θα είναι επανδρωμένα και με τροφοδοσία-υδροδοσία.

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 5 ευρώ. Η πληρωμή θα γίνει στην εκκίνηση κατά την παραλαβή της κάρτας και του roadbook.

Διαμονή

Προσφορά του ομίλου ACROSS HOTELS & RESORTS: Σας παρέχουμε την κάτωθι ειδική τιμολογιακή πολιτική για τους συμμετέχοντες στο brevet της Σάμου «Η κούπα του Πυθαγόρα» από τέλος Μαΐου μέχρι αρχές Ιουνίου.

·         Μονόκλινο 39€ με ΦΠΑ & ειδικό φόρο διαμονής & δωρεάν παροχή πρωινού.

·         Δίκλινο 49€ με ΦΠΑ & ειδικό φόρο διαμονής & δωρεάν παροχή πρωινού.

·         Τρίκλινο 59€ με ΦΠΑ & ειδικό φόρο διαμονής & δωρεάν παροχή πρωινού.

Τηλέφωνα για κρατήσεις στο +30 22730 80911 οπού να αναφέρετε ότι είστε για τον ποδηλατικό αγώνα για να σας παρέχετε η ειδική τιμολογιακή προσφορά & οι έξτρα παροχές, όπως η Δωρεάν μεταφορά από και προς το Πυθαγόρειο για τους Ποδηλάτες που θα έρθουν με το πλοίο DODEKANISOS EXPRESS.

1.   Amanda Hotel στο Καρλόβασι Σάμου.

2.   Aria Boutique Hotel στο Βαθύ της Σάμου.

3.   My Hotel στο Βαθύ της Σάμου.

4.   Oceanida Bay Hotel στο Μεσόκαμπο Σάμου.

5.   Samos Bay Hotel στη παραλία Γάγγου στο Βαθύ Σάμου.


Εγγραφή και χρήσιμοι σύνδεσμοι