Διακρίσεις

Το βράδυ της 23/11/15 στο κατάμεστο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως ‘’Νησίδα Ποιότητας Εθελοντισμού’’ στην Ελλάδα.

Για 16η χρονιά η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού οργάνωσαν με επιτυχία τη βράβευση και ανάδειξη εθελοντικών ομάδων που ξεχωρίζουν για την προσφορά τους.

Την επιλογή πραγματοποίησε Ελλανόδικη Επιτροπή, με πρόεδρο φέτος τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο – πρόεδρο Συμβουλίου Επικρατείας ε.τ., πρώην πρωθυπουργό και μέλη τους: Εβίτα Αράπογλου – Ιστορικό Τέχνης, Θανάσης Βαλτινός – Συγγραφέα – Ακαδημαϊκό, Δημήτρη Βλαστό – Πρόεδρο Ιδρύματος Μποδοσάκη, Καθ. Αναστάσιο Βρεττό, Πρόεδρο Δ.Σ. “Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος”, Λήδα Κοντογιάννη – Γενική Διευθύντρια Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης και Σοφία Παπαϊωάννου –Δημοσιογράφο.

Η κα. Παπαϊωάννου παρουσίασε το καταδυτικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό, διασωστικό – ανθρωπιστικό  έργο του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου ενώ προβλήθηκε και τρίλεπτο βίντεο με τις δράσεις του Σ.Α.Σ. https://www.youtube.com/watch?v=DzJGC13vmhU

Με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα μέλη της Κίνησης Πολιτών, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και τους παραβρισκόμενους.  Ορμώμενος από τα λόγια της εκπροσώπου του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Ανατολικό Αιγαίο, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους παρόντες αυτοδύτες διασώστες κ. Δημήτρη Σιγανό, κ. Γιώργο Στάντζο και κ. Νίκο Τσουμάκη.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα, οι επευφημίες και τα θετικά σχόλια επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά πως η κοινωνία συμπορεύεται και υποστηρίζει το έργο του Σ.Α.Σ.

Οι βραβευμένοι του 2015, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη», το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Εστία «Αγιος Νικόλαος», η ΜΚΟ Μπορούμε, οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου, η Wise Greece και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, προβάλλον με ανιδιοτέλεια  τη σημασία του εθελοντισμού, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πρόνοιας των τελευταίων ετών, αλλά και για την προώθηση καινοτόμων αντιλήψεων που ανοίγουν τον δρόμο για την ανάδειξη της χώρας μας.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ευχαριστεί θερμά το τοπικό τμήμα Σάμου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για την υποστήριξη στην όλη διαδικασία αξιολόγησης και βράβευσης.

Τα μέλη του συλλόγου που παρευρέθηκαν στη βράβευση:

Το βίντεο που προβλήθηκε στη βράβευση:

 

19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Την Πέμπτη 19/11/15 ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος απένειμε στο Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου έπαινο και την ευαρέσκεια Του, προς αναγνώριση της εθελοντικής προσφοράς του Σ.Α.Σ. στην έρευνα και διάσωση.
Οι ιδιαίτερες αναφορές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας Ευσεβίου, για το εθελοντικό έργο του Σ.Α.Σ. που συντελείται υπό αντίξοες συνθήκες, μας πρόσφεραν πνευματική γαλήνη και αναπτέρωσαν το ηθικό των παρευρισκομένων αυτοδυτών.
Σας ευχαριστούμε πολύ, αντέχουμε και συνεχίζουμε δυνατότεροι με όλους σας στο πλευρό μας.

 

 

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 

3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Βράβευση του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου από τη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Δήμο Σάμου, στις 03/06/16 στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου.

Όσο και βαθιά ή μελανά ήταν τα νερά που κληθήκαμε να βουτήξουμε,
ποτέ δεν αισθανθήκαμε μόνοι μας.
Πάντα είχαμε μαζί μας, τα υγιή κομμάτια της Σαμιακής κοινωνίας.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Την Παρασκευή 19, Νοεμβρίου σε μία όμορφη εκδήλωση ο Δημος Ανατολικης Σάμου τίμησε τον Χρόνη Μυλωνά και το σύλλογο αυτοδυτών Σάμου που τον συνόδευε στο διάπλου Σάμου-Αγαθονησίου αφιερωμένο στην ναυμαχία της Μυκάλης.
Ο Σύλλογος αυτοδυτών ευχαριστει το Λιμεναρχειο Σάμου για την στηριξη του στο εγχείρημα ,την ομάδα υποστήριξης Βαγγελη Βουγιουκα,Θεμο Πασχαλακη,Αναστάση Ροσσι,Στελιο Μανωλαρο και βέβαια τον Δήμο ανατολικής Σάμου που εκτίμησε τον άθλο του Χρονη και τον τίμησε όπως αρμόζει σε έναν τέτοιο υπεραθλητη ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.