Ασκήσεις πολιτικής προστασίας

Στις 15/03/2017 o Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου (Σ.Α.Σ) συμμετείχε σε άσκηση σεισμού που έγινε από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π). Στην άσκηση τον συντονισμό είχε το συντονιστικό της Π.Π ΠΕ Σάμου, ο σύλλογός μας κλήθηκε να συνδράμει το Λιμεναρχείο Σάμου σε σενάριο απεγκλωβισμού του οικισμού Ποσειδωνίου.

Λάβαμε κλήση από το συντονιστικό της ΠΠ ΠΕ Σάμου στις 10:50 για να μεταβούμε στο Ποσειδώνιο. Στις 11:05 με το σκάφος του συλλόγου Τ.Σ 137 ΓΟΡΓΩ ομάδα 3 αυτοδυτών αναχώρησε από το λιμάνι Μαλαγαρίου. Στις 11:40 καταφθάσαμε στο Ποσειδώνιο της Σάμου και περισυλλέξαμε 4 άτομα από τα οποία δύο είχαν κάποιους μικροτραυματισμούς στο κεφάλι και στο χέρι. Στις 11:50 έγινε μετεπιβίβαση των διασωθέντων στο πλωτό του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ 171). Η επιχείρηση έληξε στις 12:35 με την ασφαλή επιστροφή του σκάφους της Σ.Α.Σ στο λιμάνι Μαλαγαρίου.
Στους τραυματίες παρείχε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη το ασθενοφόρο της 79 ΑΔΤΕ.

Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Σάμου

Το τμήμα Π. Π. της Π. Ε. Σαμου ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου και η Ε. Ο. Δ. παράρτημα Σάμου συμμετείχαν στη άσκηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος που Έλαβε χώρα σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στην Σάμο. Στο σενάριο της άσκησης υπήρχε και η περισυλλογή ναυαγων από ελικόπτερο super puma. Τον ρόλο των ναυαγων έκαναν ο Χατζηανδρέου Στέλιος μέλος του συλλόγου αυτοδυτών και ο Σταντζος Γεώργιος Μέλος του Συλλόγου αυτοδυτών και ειδικός σύμβουλος πολιτικής προστασίας της Π. Ε. Σαμου. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασιας συγχαίρει τα μέλη και των δύο συλλογών που με την συμμετοχή τους στην άσκηση επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ικανοτήτων που διαθέτουν, στην έρευνα και διάσωση. Συγχαρητήρια.