Δημοσιεύματα ΜΜΕ

EYRONEWS 20/05/19

linkedin
messenger-dsk

Μέγεθος Κειμένου Aa Aa

linkedin
messenger-dsk

Μέγεθος Κειμένου Aa Aa

linkedin
messenger-dsk

Μέγεθος Κειμένου Aa Aa

linkedin
messenger-dsk

Μέγεθος Κειμένου Aa Aa

Στη Σάμο, μια παρέα άντρων που αγαπά την θάλασσα έφτιαξε μια ερασιτεχνική ομάδα αυτοδυτών. Όμως το προσφυγικό, αλλάξε τις προτεραιότητες τους. Πλέον σώζουν άντρες, γυναίκες και παιδιά που κινδυνεύουν να πνιγούν, ενώ προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα.

«Είμαστε ο συλλόγος αυτοδυτών Σάμου. Βρισκόμαστε στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι το μέρος όπου συνήθως βγαίνουν οι πρόσφυγες που έρχονται από τα απέναντι τουρκικά παράλια» δήλωσε ο Νίκος Τσουμάκης, μέλος του συλλόγου αυτοδυτών Σάμου.

Όταν μια βάρκα πλησιάζει, το λιμενικό ειδοποιεί τους αυτοδύτες. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει περιπου 180 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο. Εχουν ήδη διασώσει 1800 ανθρώπους, έχουν περισυλλέξει 49 νεκρούς, ενώ δεν αμοίβονται για την προσφορά τους» μεταδίδει από την Σάμο η απεσταλμένη του euronews, Βαλερί Γκοριά.

Πρόσφυγες και μετανάστες ευγνωμονούν τους αυτοδύτες για την βοήθεια τους. Πίσω στη στεριά, οι δικές τους οικογένειες ανησυχούν για την ασφάλεια τους. Ακόμη και οι ίδιοι, δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν πως κάποια μέρα θα σωζούν ανθρώπινες ζωές.

«Πολύ συχνά, οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες. Εμείς πολλές φορές βγαίνουμε την νύχτα στα ανοιχτά. Είναι επικίνδυνα. Όμως εφόσον το λιμενικό μας έχει ειδοποιήσει, είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στη θάλασσα. Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθεια μας» υποστηρίζει ο Στέλιος Χατζηανδρέου, μέλος του συλλόγου αυτιδυτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *